Hitpoint tulee taas

Katariina "Katka" Pirttijärvi

Roolipelaamista edellisessä Hitpoint-tapahtumassa vuonna 2015.
Kuva: Mikael Peltomaa

Ensimmäistä Traconia perustaessa tamperelaiset roolipeli- ja animeharrastajat halusivat järjestää tapahtuman, jossa molemmat rakkaat harrastukset ovat mukana. Coneja tuohon aikaan ei Suomessa todellakaan ollut joka kuukaudelle omaansa, ja Tracon löysikin muutamassa vuodessa oman paikkansa.

 

Puitteiden vaihduttua Tampere-talolle ja median uutisoiden yhä uudestaan värikkäistä nuorista on roolipelipuoli jäänyt harmillisen vähäiselle osalle Traconissa. Traconin roolipelitoimintaa on aktiivisesti kehitetty ja sitä tullaan jatkamaan. Peliä pyynnöstä-konsepti, jossa aloittelija tai konkari voi kävellä tiskille ja päätyä pelaamaan lyhyen, noin 30-60 minuutin mittaisen pelin on toiminut Traconissa hyvin. Mutta se ei riitä.

 

Hitpoint sai alkunsa omana tapahtumanaan, kun kaksi innokasta järjestäjää ryhtyi saunapuheista toimeen. Vuonna 2015 Tammerkosken koululle kokoontui 400 harrastajaa nauttimaan viikonlopun mittaisesta pelaamisesta. Mukana oli Suomen Lautapeliseura mittavine kirjastoineen ja kunniavieraina suomalaiset ja monelle skeneaktiiville tutut pelintekijät Mike Pohjola ja Miska Fredman.

 

Traconiin verrattuna sen sisartapahtuma oli monelle helpommin lähestyttävä; kävijäpalautteessa nousi esille erityisesti uusiin ihmisiin tutustuminen ja tästä halutaan pitää jatkossakin Hitpointissa kiinni. Tavoittelemme tapahtumaa, josta koko aukioloajan ihan varmasti löydät itsellesi peliseuraa ja pelattavaa. 

 

Roolipelaaminen on tulevassa Hitpointissa isommassa osassa; peliä pyynnöstä tulee toteutumaan myös Hitpointissa perinteisen, aikataulutettujen skenaarioiden ohella. Freeform-muotoiset, eläytymispainoitteisemmat roolipeliskenaariot tulevat myös isosti mukaan. Kortti- ja figupelien maailmasta etsimme taas turnausjärjestäjiä ja kokeilunhaluisille demotusta, lautapelejä on varmasti pelattavissa enemmän kuin ehdit sääntötekstejä edes lukea koko tapahtuman aikana. Puheohjelmassa pyrimme panostamaan suomalaiseen pelaamiseen ja pelintekemiseen ja haluamme tukea myös aloittelevia pelintekijöitä oman tuotoksensa kanssa järjestämällä pelisuunnittelukilpailun lauta- ja korttipeleistä.

 

Ja niin, päätimme mekin myös siirtyä Tampere-taloon. On ehdottomasti haaste saada erinäköinen ja -luonteinen tapahtuma toimimaan paikassa, jonka niin moni vahvasti yhdistää Traconiin. Nyt jo valmistunut remontti ja sen mukana tulleet uudet tilat tarjoavat meille kuitenkin erinomaisia pelitiloja hyödynnettäväksi. Tampere-talolta olemme jättäneet konserttisalit suosiolla muiden käyttöön ja Hitpointilla onkin Sorsapuistosalin päädystä 2 kerrosta vain tapahtumakävijöiden käyttöön rajattua tilaa. Tulemme täyttämään sen peleillä ja toivomme, että olet kanssamme pelaamassa.

 

Katariina Pirttijärvi

Pääjärjestäjä

Tracon Hitpoint 2017 

Kommentit

Ei kommentteja.

Lähetä kommentti