Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja sen lisäksi muutamia yleisiä käyttäytymissääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat ja heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee tapahtumassa noudattaa. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa sääntöjä rikkova paikalta.


Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

 

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.
Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä tapahtumaan ole tervetullut päihtyneenä. Ystävälliset järjestyksenvalvojat ohjaavat päihtyneet asiakkaat pois tapahtuma-alueelta ja ovat velvoitettua tarvittaessa takavarikoimaan kielletyt aineet.

Vaatetus

Tapahtumassa asu on vapaa, mutta pakollinen.
Yleisin ja tehokkain naamioitumiskeino on farkut ja t-paita. Erilaiset rooliasut ovat myös tervetulleita.

Kaupallinen toiminta ja edustaminen

Tapahtumassa on tilaa sekä kaupallisille että epäkaupallisille toimijoille, mutta edellytys tälle on, että asiasta on sovittu etukäteen tapahtuman järjestäjien kanssa. Kaikenlainen kaupallinen toiminta tapahtuma-alueella on kielletty ilman järjestäjien ennakkolupaa ja osoittamaa paikkaa.

Kiusaaminen ja häirintä

Muistathan, että tapahtumaan osallistuu eri-ikäisiä ja eri taustoista tulevia harrastajia, joiden kokemuspohja on hyvin erilainen. Käyttäydy kaikkia kohtaan kunnioittavasti. Häirintä ei kuulu tapahtumaamme. Häirinnäksi lasketaan mm. loukkaava nimittely, varjostaminen, uhkaava käyttäytyminen ja ei-toivottu fyysinen kontakti. Jos toimintasi koetaan häirinnäksi tai sinua huomautetaan siitä, lopeta välittömästi tai etsi muuta seuraa.
Mikäli koet häirintää tai näet tapahtuma-alueellamme jotain, joka sinusta on häirintää, ota yhteys järjestyksenvalvojaan tai infoon, joka saa aina yhteyden järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhdyshenkilöön.


Muuta huomioitavaa