Freeform-roolipelit

Hitpoint 2017 panostaa ohjelmassaan freeform-roolipeleihin. Koko tapahtuman läpi jatkuvasta pelivalikoimasta löytyy vanhoja klassikoita, uusia suosikkeja ja suomalaisen pelisuunnittelun taidonnäytteitä. Mukaan pelaamaan pääsee helposti, vaikka ei olisi aikaisemmin pelannut freeformeja. Kaikki skenaariot ovat pelattavissa suomeksi ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä Hitpointissa. Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse: hitpoint.freeform@tracon.fi.

Mitä on freeform?

Freeformit ovat liveroolipelien kaltaisia pelejä, joissa pelaajat pelaavat koko keholla ja näyttelevät hahmoja. Freeform pelataan yhdessä huoneessa vähäisellä rekvisiitalla tai kokonaan ilman rekvisiittaa. Pelit ovat usein vahvasti tarinankerronnallisia, ja juoni voi rakentua ennalta määrätyistä kohtauksista. Pelissä on yleensä mukana 3-8 pelaajaa ja peli kestää 2-4 tuntia. Freeform voi tarkoittaa esimerkiksi jotain seuraavista: Chamber Larp, Mini Larp, Fastaval-skenaario, Black Box, Jeepform, Semi-Live.

 

Freeformit täyttävät yleensä yhden tai useamman seuraavista:

 

Freeformeista voi lukea lisää roolipeliblogi LOKIn artikkelista.

 

Freeform-skenaariot julkaistu

Tracon Hitpoint 2017 freeform-skenaariolista löytyy tapahtuman blogista.

 

Tracon Hitpoint 2017 hakee freeform-pelinjohtajia

Hitpoint 2017 ohjelma panostaa freeform-roolipeleihin ja etsimme innokkaita pelinjohtajia. Tule mukaan peluuttamaan kansainvälisen pelitarjonnan klassikoita, menneen vuoden uusia suosikkeja tai omia taidonnäytteitäsi. Pelinjohtajille tarjotaan ilmainen viikonloppulippu neljän tunnin peluutuksella. Tervetuloa tekemään suomalaista freeform-skenaariotapahtumaa.

 

Freeform-pelinjohtajien ilmoittautuminen päättynyt 31.1.